GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

No events found

Prisotni

Na strani je 5 gostov in ni članov .

Prijava

Donatorji za gasilski srečelov

Objavljamo seznam donatorjev, ki so donirali dobitke ali finančna sredstva za izvedbo gasilskega dobrodelnega srečelova GZ Šentjur.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Donatorji za srečelov GZ.pdf)Donatorji za srečelov GZ.pdf[ ]214 kB

Dvig gasilske olimpijske zastave

Tudi v GZ Šentjur smo v petek 8. 4. 2022 ob 18.00 uri na stadionu v Športnem parku Šentjur, kjer bomo 18. in 19. julija gostili tudi uradne treninge ekip olimpijske mladine izvedli slovesni dvig olimpijske zastave, ki naznanja, da se čez 100 dni prične veliki vse gasilski dogodek OTVORITEV GASILSKIH OLIMPIJSKIH IGER CTIF 2022.

Dvig gasilske olimpijske zastave

Spoštovani,
 
vsi, ki podpirate gasilsko delo in poslanstvo.
VABIMO VAS NA DVIG GASILSKE OLIMPIJSKE ZASTAVE, ki bo v petek 8. 4. 2022 ob 18.00 uri na stadionu v Športnem parku Šentjur, kjer bomo 18. in 19. julija gostili tudi uradne treninge ekip olimpijske mladine.
Dvig olimpijske zastave je znanilo, da se čez 100 dni prične veliki vse gasilski dogodek OTVORITEV GASILSKIH OLIMPIJSKIH IGER CTIF 2022.
VLJUDNO VABLJENI!

Velika požarna ogroženost

????OPOZORILO????
Razglašena je velika požarna ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države❗️Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje❗️
Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano:
???? požiganje in odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar,
???? kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih,
???? kuriti kresove,
???? izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar,
???? izvajati ognjemete.
???? Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor❗️

Pomoč prebivalcem Ukrajine

V Občini Šentjur bomo zbirali materialno pomoč za prebivalce Ukrajine, pri čemer bomo sledili smernicam, kaj ogroženo prebivalstvo trenutno najbolj potrebuje. Zbiranje pomoči koordinira OZRK Šentjur ob pomoči Gasilske zveze Šentjur:
PONEDELJEK, 7. marec in SREDA, 9. marec, med 15. in 17. uro, v prostorih PGD Šentjur (Ulica A. M. Slomška 2, 3230 Šentjur)
KAJ ZBIRAMO:
- higienske pripomočke
- komplete prve pomoči in material za prvo pomoč
- prehranske izdelke (z daljšim rokom trajanja, vsaj pol leta pred iztekom roka uporabe)
ČESA TRENUTNO NE ZBIRAMO:
Oblek, čevljev, posteljnine, odej in spalnih vreč v tem trenutku ne zbiramo.
Prosimo vas, da nam podarite le pomoč iz seznama, saj bo tako zbrana pomoč odgovarjala na potrebe ljudi v stiski in se ne bo po nepotrebnem kopičila v skladiščih.
Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vašo solidarnost.

Srečno 2022!

Humanitarna pomoč za Hrvaško

Spoštovani!
Ob zadnjem potresu na sosednjem Hrvaškem smo jo pri nas še dobro odnesli, kar pa za prebivalce mesta Petrinja in okoliških vasi ne moremo reči. Gasilska zveza Šentjur s prostovoljnimi gasilskimi društvi bo pomagala pri humanitarni akciji, ki jo pripravlja Likovno društvo Šentjur - Rifnik, ki je vzpostavilo varno vezo za dostavo in predajo pomoči. 
 
Humanitarna pomoč se bo zbirala v gasilskem domu Šentjur od 4.1. do 7.1.2021 med 17:00 in 19:00 uro. Prostovoljna gasilska društva GZ Šentjur pa bodo 9.1.2021 poskrbela, da bo vsa ta pomoč varno dostavljena v občino Koprivnica. Vabljeni vsi, da pomagamo po svojih močeh in skupaj vsaj malo omilimo bolečino prizadetim, ki je nastala ob potresu.
 

Preberite več: Humanitarna pomoč za Hrvaško

Voščilo

Zlata znaka civilne zaščite Martinu Cmoku in PGD Lokarje

Sinoči, 4. marca, so v Laškem pripravili prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj ob dnevu Civilne zaščite v Zahodnoštajerski regiji. Visoki priznanji, zlati znak CZ, so prejeli poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok in gasilke ter gasilci PGD Lokarje, ki pa ga bodo slavnostno prevzeli na praznovanju 120-letnice delovanja društva.

Preberite več: Zlata znaka civilne zaščite Martinu Cmoku in PGD Lokarje

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Nov koronavirus so poimenovali SARS-CoV-2. COVID-19 je novo poimenovanje za bolezen, ki jo virus SARS-CoV-2 povzroča.

ZNAKI BOLEZNI SO:
- vročina,
- kašlj,
- slabost,
- nahod,
- občutek  pomanjkanja zraka – oteženo dihanje, kar je običajno tudi za pljučnico.

PREPREČEVANJE PRENOSA:

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni (vsaj 1 meter oddaljeni)
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
  • Izogibajte se regijam, kjer je potrjena prisotnost Korona virusa

Če sumite, da ste prišli v stik s Korona virusom oz. kažete tipične znake bolezni se telefonsko posvetujte z izbranim zdravnikom. V primeru, da imate težave z dihanjem pa lahko tudi z dežurnim zdravnikom.

Podrobnejše informacije in navodila najdete na:

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

V primeru izbruha epidemije v naši okolici boste prejeli natančna navodila s strani ustreznih služb.

Naj prostovoljec leta 2018

Predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej je v kategoriji nad 31 let splošno prejel priznanje občine Šentjur za naj prostovljca leta 2018.


Preberite več: Naj prostovoljec leta 2018

2O let gasilskega društva Dobrina

Dobrina, 8.9.2018 - Že kar tretje leto zapored obeležujejo praznik krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, ki so ga letos izvedli v Dobrini in povezali z okroglo obletnico domačega prostovoljnega gasilskega društva Dobrina.

 

Preberite več: 2O let gasilskega društva Dobrina

Gasilsko-športna sobota na Ponikvi

Vsako leto prvo soboto v mesecu septembru,  združijo moči domači prostovoljni gasilci in krajevna skupnost ter skupaj izpeljejo dogajanje čez celoten dan. Tudi tokrat so v soboto 1.9.2018 izpeljali že kar 11. zaporedni  športni dan krajevne skupnosti, so tako otvorili kolesarji.

Preberite več: Gasilsko-športna sobota na Ponikvi 

Na Planini že 41. Angelska nedelja

Planina pri Sevnici, 2.9.2019 – Tako kot vsako leto, je tudi letos na prvo septembrsko nedeljo na Planini potekala že tradicionalna prireditev Angelska nedelja. Že 41. leto zapored to turistično prireditev pripravljajo v organizaciji prostovoljnega gasilskega društva Planina pri Sevnici.

Preberite več: Na Planini že 41. Angelska nedelja

Smučanje gasilcev in tekma v veleslalomu

Tudi letos GZS organizira smučanje gasilcev in tekmo v veleslalomu na Golteh, in sicer 20.1.2018. Prilagamo ponudbo in prosimo za prijave do 16.1.2018 na elektronski naslov, kot je navedeno v priponki. Pri prijavi morate navesti ime društva, kategorijo in paket. Prav tako vsa sodelujoča društva na Golteh prosijo za naročilnice. Prosim, da prijavo pošljete v vednost tudi na GZ Šentjur.

Lep pozdrav!

Gasilska zveza Slovenije

Srečno 2018!

Srečanje

Srečanje predstavnikov GZ Celjske regije s predsednikoom vlade RS dr. Mirom Cerarjem in njegovimi sodelavci.

Obvestilo

Danes je preminil častni predsednik Gasilske zveze Slovenije Ernest Eöry, ki se je rodil 16. januarja 1936 na Hodošu v Prekmurju.

V gasilski organizaciji je deloval od svojega rosnega štirinajstega leta. Leta 1984 je bil izvoljen za predsednika Gasilske zveze Slovenije. Funkcijo je opravljal vse do leta 2008. Na 15. kongresu leta 2008 v Krškem je bil imenovan za častnega predsednika Gasilske zveze Slovenije. Zelo pomembno je njegovo delovanje na področju mednarodnega sodelova...nja. Zaslužen je za vključitev Gasilske zveze Slovenije v mednarodno organizacijo CTIF. Leta 2012 je bil odlikovan z Zlatim redom za zasluge.

Iskreno sožalje njegovi družini in vsem, ki ste ga poznali.

 


(Fotografija iz leta 2015: Ernest Eöry na praznovanju 60 letnice GZ Šentjur).

Srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije

V soboto, 16. aprila 2016, je ob 16. uri v Šmarjeti potekalo že 32. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije. Srečanje je potekalo v organizaciji GZS in PGD Zbure.

Na srečanju so bili prisotni:

- Namestnik predsednika GZS, Janko Cerkvenik

- Častni predsednik GZS, Ernest Eöry

- Predsednik Komisije za zgodovino, Mihael Boranič

- Regijski poveljnik, Janez Bergant

- Predsednik OGP Šmarješke Toplice, Milan Pajk

- Predsednik PGD Zbure, Franc Anderlič

- Županja Občine Šmartejške Toplice, gospa Bernardka Krnc ter drugi gostje.

Na srečanju je zapelo več kot 280 gasilcev.

Dogodek sta pospremila tudi lokalna televizija in časopis.

Delovni sestanek odbora CTIF v Trogirju

Minuli vikend se je delegacija GZS udeležila delovnega sestanka CTIF (mednarodne gasilske organizacije), ki je potekala tri dni v hrvaškem letovišču Trogir. Začetek in zaključek zasedanja sta pozdravila gostitelja predsednik VZH g. Sanader in poveljnik g.Popović. Delovnega sestanka so se udeležili funkcionarji Gasilskih zvez iz Litve, Švedske, Francije, Rusije, Švice, Avstrije, Hrvaške, Slovenije in Nemčije, ki predseduje odboru. Odbor je pripravil in uskladil osnutek besedila o prostovoljnem gasilstvu, ki ga bo Skupščina CTIF, obravnavala in potrdila na svojem rednem zasedanju, v letu 2015.

V delegaciji GZS so sodelovali: Franci Petek-poveljnik, Zvonko Glažar-podpoveljnik in Janko Cerkvenik-namestnik predsednika GZS.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information