GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
5

05.06.2021 - 06.06.2021

Jul
17

17.07.2022 - 24.07.2022

Prisotni

Na strani je 16 gostov in ni članov .

Prijava

Zlata znaka civilne zaščite Martinu Cmoku in PGD Lokarje

Sinoči, 4. marca, so v Laškem pripravili prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj ob dnevu Civilne zaščite v Zahodnoštajerski regiji. Visoki priznanji, zlati znak CZ, so prejeli poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok in gasilke ter gasilci PGD Lokarje, ki pa ga bodo slavnostno prevzeli na praznovanju 120-letnice delovanja društva.

Martin Cmok je zlati znak prejel za svoje dolgoletno aktivno delovanje, saj je v gasilske vrste vstopil že pred 40 leti, se nenehno usposabljal in opravljal vrsto funkcij  na operativnem področju. Od leta 2003 je tako poveljnik GZ Šentjur, je član Gasilskega poveljstva celjske regije, član Štaba CZ Občine Šentjur, na ravni Gasilske zveze Šentjur pa opravlja delo preglednika gasilskih vozil (komisija za tehniko GZS).  V tem času je poveljeval in povezoval številne intervencije na ravni občine in regije, ki so se aktivirale ob večjih in naravnih nesrečah – vodil je razpoložljive enote ob izvedbi ukrepov v primerih poplav in plazov. Kot sodnik gasilsko-športnih disciplin sodeluje na vseh tekmovanjih gasilskih enot do državne ravni, prav tako na usposabljanjih ekip prve pomoči, ki beležijo dobre rezultate. V zadnjih petih letih je s poveljstvom GZ in sodelovanju z ostalimi strukturami zaščite in reševanja pripravil, vodil in sovodil več odmevnih vaj, kot so Slivniško jezero 2017, Železnica 2018 in Potres Žalec 2019.  Martin Cmok je sicer že prejemnik visokega odlikovanja za posebne zasluge za delo na področju gasilstva, kot aktivni prostovoljec na drugih področjih pa je 2012 s strani predsednika RS na državni ravni prejel tudi naziv Prostovoljec leta.

 PGD Lokarje letos čaka vrsta dogodkov in osredna slovesnost ob visokem jubileju, 120-letnici delovanja, kar pomeni, da je bilo ustanovljeno že leta 1900. Torej je to drugo najstarejše društvo v šentjurski gasilski zvezi, ki vseskozi skrbi za uposabljanje članov, opremljenost ter pripravljenost. Posebno prelomnico je zanje pomenila gradnja avtoceste Ljubljana – Maribor, saj je to spremenilo njihovo osnovno dejavnost in požarno zaščito kraja, v katerega so se začeli gosto priseljevati novi prebivalci. V letu 2013 so prevzeli dodatno obveznost, s katero zagotavljajo dodatno pomoč na avtocesti s portalnimi gasilci. Sicer pa PGD Lokarje uspešno združuje v svojih vrstah vse generacije, od veteranov do podmladka. Operativni člani pri sodelovanju na elementarnih in drugih naravnih nesrečah izkazujejo veliko požrtvovalnost in usposobljenost, katero dokazujejo tudi na tekmovanjih vseh rangov. Uspešno se povezujejo z drugimi društvi ter ohranjajo dobre stike v tujini, predvsem pa aktivno delujejo v svojem domačem kraju, kjer se izkažejo pri sodelovanju in organizaciji prireditev.
 Dobitnikom priznanj iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za dosedanje prispevke na področju gasilstva, zaščite in reševanja v naši občini!

Na sliki: Martin Cmok, predstavniki PGD Lokarje, predstavniki in predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič (foto: Mateja Berglez)

VIR: Občina Šentjur

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

  • Izvajanje izobraževanj v jesenskem delu leta  Glede na trenutne epidemiološke razmere nalezljive bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2 načrtujemo v jesenskem delu leta nadaljevanje z usposabljanjem na vseh...

  • PREDEN PRIJAVITE, PREVERITE LOKACIJO TEČAJA!   Če bo društvo prijavilo svojega člana, ki se potem tečaja ne bo udeležil, bomo izstavili račun za neudeležbo na tečaju.   ...

  • V Sežani se bo danes zaključil letošnji že četrti tečaj specialnosti »gašenje požarov v naravnem okolju«   V ponedeljek, 3. avgusta 2020, se je v Izobraževalnem centru v Sežani začel letos že...

  • RTV Slovenije je objavil prispevek ob težavah, ki so nastale ob koronavirusu: poletje brez veselic

  • V Sloveniji je do nedavnega veljalo, da smo morali gasilci za prevoz gasilske mladine z gasilskimi vozili – če smo v vozilu peljali skupino 5 ali več predšolskih ali osnovnošolskih otrok – uporabljati tahografe. ...

Prikaz dogodkov SPIN

  • CELJE

  • ROGATEC

  • Ob 21.06 je v Spodnjih Stranicah v občini Zreče osebno vozilo trčilo v srno. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj, vozišče očistili razlitih motornih tekočin in odklopili akumulator.

  • Ob 15.16 je na avtocesti Maribor–Celje v Prežigalu, občina Slovenske Konjice, tovorno vozilo zapeljalo s cestišča, prebilo zaščitno ograjo in obstalo v koruznem polju. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice pri oskrbi ponesrečene osebe, katera je nato bila z reševalnim vozilom prepeljana v bolnišnico.

  • Ob 11.40 so v Škofji vasi v občini Celje gasilci PGE Celje nudili pomoč z oživljanjem starejši osebi do prihoda reševalcev NMP Celje. Kljub hitremu posredovanju gasilcev oživljanje ni bilo uspešno.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information