GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
5

05.06.2021 - 06.06.2021

Jul
17

17.07.2022 - 24.07.2022

Prisotni

Na strani je 17 gostov in ni članov .

Prijava

Humanitarna pomoč za Hrvaško

Spoštovani!
Ob zadnjem potresu na sosednjem Hrvaškem smo jo pri nas še dobro odnesli, kar pa za prebivalce mesta Petrinja in okoliških vasi ne moremo reči. Gasilska zveza Šentjur s prostovoljnimi gasilskimi društvi bo pomagala pri humanitarni akciji, ki jo pripravlja Likovno društvo Šentjur - Rifnik, ki je vzpostavilo varno vezo za dostavo in predajo pomoči. 
 
Humanitarna pomoč se bo zbirala v gasilskem domu Šentjur od 4.1. do 7.1.2021 med 17:00 in 19:00 uro. Prostovoljna gasilska društva GZ Šentjur pa bodo 9.1.2021 poskrbela, da bo vsa ta pomoč varno dostavljena v občino Koprivnica. Vabljeni vsi, da pomagamo po svojih močeh in skupaj vsaj malo omilimo bolečino prizadetim, ki je nastala ob potresu.
 
 
Likovno društvo DLU-Rifnik Šentjur je pobrateno z likovnim društvom naivcev iz Hlebin. Z njimi sodelujejo že več kot 10 let. Prav tako g. Martin Čater, ki je pobudnik akcije sodeluje z veterani občine Koprivnica, s katerimi je v stiku že več kot 25 let. Na Hrvaškem je dogovor, da se zbrano humanitarno pomoč dostavi v občino Koprivnica, natančneje v Krizni center vojašnice v Koprivnici. Vsa donirana sredstva se predajo dne 9. 1. 2021 osebam, ki nas bodo pričakale, in sicer to so župan občine Koprivnica g. Darko Koren, načelnica občine Hlebin ga. Božica Trnski, Mladen Gabaj - predstavnik Rdečega križa Koprivnice ter Damir Vukovič, ki je zastopnik veteranov občine Koprivnica z njegovi prostovoljci, ki bodo pomagali, da se razložijo vsa donirana sredstva. Vsi ti našteti bodo prevzeli vsa sredstva in poskrbeli, da bodo sredstva prišla v prav roke pomoči potrebnim na krizno območje.
 
Z gasilskim pozdravom »V službi ljudstva – Na pomoč!«

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • VELENJE

  • Ob 18.16 so v Paki, občina Vitanje, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vitanje, ki so zavarovali kraj dogodka, odstranili gorivo iz kurišča ter s termo kamero pregledali dimnik in objekt.

  • Ob 17.55 se je v Polžanski vasi v občini Šmarje pri Jelšah zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom rešili ujeto osebo v vozilu. Poškodovano osebo so NMP Šmarje pri Jelšah odpeljali v SB Celje.

  • Ob 17.41 je v Andražu nad Polzelo v občini Polzela zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Ogenj je ugasnil še pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so zavarovali kraj, pogasili manjša žarišča, izmerili vsebnost plinov in na prosto iznesli ožgan inventar.

  • Ob 14.46 je helikopter Slovenske vojske skupaj z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči poletel iz Maribora v Mozirje, kjer je od reševalcev NMP Mozirje in Velenje prevzel obolelo osebo in jo prepeljal v UKC Maribor. Gasilci PGD Mozirje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information