GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Prisotni

Na strani je 27 gostov in ni članov .

Prijava

Dan predsednikov in poveljnikov GZ

Dvodnevno strokovno srečanje predsednikov in poveljnikov Gasilskih zvez je uspešno zaključeno. S strani GZ Šentjur sta se ga udeležila predsednik Aleš Guzej in podpredsednik Andraž Hladin.

Prvega dne srečanja (1.2.2019), ki je potekalo v Slovenski Istri (Zadružni dom Korte) se je udeležilo skoraj 180 udeležencev, med njimi številni visoki gostje, vključno z domačim županom Občine Izola, mag. Danilom Markočičem ter ministrom za obrambo, Karlom Erjavcem. Oba sta navzoče tudi pozdravila in nagovorila.

Posvet sta vodila predsednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik in poveljnik Franci Petek, ki sta po uvodnih pozdravih besedo predala domačinu Miranu Gregoriču, predsedujočemu regije Obalno-kraška.
Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Darko But je predsednikom in poveljnikom gasilskih zvez najprej predstavil aktualne naloge v letošnjem letu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Nato pa je glavni inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, mag. Boris Balant orisal delo inšpektorata v preteklem in tem letu.
Sledila so še vprašanja sodelujočih.

Srečanje se je nadaljevalo v soboto, 2.2.2019 na isti lokaciji. Tudi drugi dan je bilo srečanje lepo obiskano, saj se ga je udeležilo okrog 160 udeležencev. Ta dan strokovnega srečanja je bil namenjen predvsem gasilski dejavnosti, saj so predavatelji predstavili področje preventive v gasilstvu (predavatelj mag. Dejan Jurkovič), usposabljanje gasilcev (predavatelj Rok Leskovec), gasilsko uniformo (predavateljica Sonja Šterman), Priročnik o razvrščanju (predavatelj Andrej Jurjevič), gasilsko olimpijado 2021 (predavatelj Zvonko Glažar), aktivnosti ob praznovanju 150 – letnice gasilstva na Slovenskem (predavatelj Martin Štubljar) ter druge aktualne dogodke vključno z predstavitvijo dela in aktivnosti Javne agencije RS za varnost prometa (predavatelj mag. Igor Velov) ter predstavitvijo Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov (predavatelj Fadil Mušinović).
Zadnja predstavitev, ki jo je podal podpredsednik CTIF, Milan Dubravac, je bila namenjena varnosti gasilcev pri gasilskih intervencijah oziroma načinu pregledovanja osebne zaščitne opreme operativnih gasilcev.
Ob zaključku srečanja sta se predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije zahvalila vsem navzočim, številnim gostom in vsekakor tudi domačinom za vso pomoč pri uspešni izvedbi Dneva predsednikov in poveljnikov gasilskih zvez. (vir: GZS)

 

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 20.58 je na avtocesti Celje - Maribor za predorom Golo rebro, občina Slovenske Konjice, zagorelo kombinirano vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Slovenske Konjice in PGE Celje.

  • Ob 19.22 se je na avtocesti Ljubljana - Maribor, občina Braslovče, prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah, do prihoda reševalcev oskrbeli 5 poškodovanih oseb ter kasneje nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Žalec, Celje in Velenje so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju, tri pa prepeljali v celjsko bolnišnico.

  • Ob 16.34 so v Spodnji Rečici, občina Rečica ob Savinji, gasilci PGD Rečica nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

  • Ob 15.45 je poletel helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik v Podvolovljek, občina Luče. V UKC Ljubljana je prepeljal poškodovano osebo. Gasilci PGD Luče zavarovali kraj pristanka helikopterja.

  • Ob 13.23 je v naselju Platinovec, občina Šmarje pri Jelšah, zagorela garaža in gospodarski objekt. Gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem, Šmarje pri Jelšah in Mestinje so omejili in pogasili požar in pregledali požarišče. V požaru je bila uničena garaža v izmeri 12 x 8 kvadratnih metro in gospodarski objekt v izmeri 14 x 8 kvadratnih metrov. Obveščene so bile pristojne službe. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information