GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Prisotni

Na strani je 30 gostov in ni članov .

Prijava

Izlet gasilskih veteranov GZ Šentjur

Tako kot je že v navadi, so se tudi letos gasilci gasilske zveze Šentjur, ki imajo status veterana, v petek, 16. avgusta odpravili na strokovno ekskurzijo. Tokrat je okoli 100  veteranov in veterank pot vodila na Dolenjsko.

Z dvema čisto polnima avtobusoma so se v petkovem jutru veterani in veteranke podali na pot proti Dolenski. Seveda pa se za začetek dneva spodobi, da se spije dobra kavica, zato so se med potjo ustavili in si privoščili jutranjo kavico kar na poti.  Po kavi in dobrem začetku poti, je veterane pot vodila v gostišče »Colnar« na Otočcu, kjer so jih pogostili s toplo malico in degostacijo rujne kapljice. V vinski kleti Colner, se že 20 let trudijo, da ustrežejo slehernemu obiskovalcu, z domačo hrano, ki sloni na kuharskih izkušnjah naših prednikov. V obokanih njihovih prostorih zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči in seveda, po dolenjskih specialitetah. Njihova gostoljubnost zidanice, se navadno zaključi v vinski kleti ob kozarčku ali dveh rujne kapljice.

Preberite več: Izlet gasilskih veteranov GZ Šentjur

Izlet gasilskih veteranov

Tako kot vsako leto so se tudi letos gasilci gasilske zveze Šentjur, ki imajo status veterana, odpravili na strokovno ekskurzijo. Tokrat je 90 veteranov in veterank pot vodila k južnim sosedom v hrvaško Zagorje.

Preberite več: Izlet gasilskih veteranov

Že 5. medgeneracijsko srečanje Slovenskih gasilcev

Šaleška dolina, 25.8. 2018 – Že kar 5 leto za povrstjo je potekalo medgeneracijsko srečanje Gasilske zveze Slovenije. Tokrat je organizacijo prevzela gasilska zveza Šaleška dolina in srečanje organizirala pod šotorom, v čudovitem naravnem okolju velenjskega jezera.

Preberite več: Že 5. medgeneracijsko srečanje Slovenskih gasilcev

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 20.58 je na avtocesti Celje - Maribor za predorom Golo rebro, občina Slovenske Konjice, zagorelo kombinirano vozilo. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGE Celje so požar pogasili, pregledali vozilo ter odklopili akumulator.

  • Ob 19.22 se je na avtocesti Ljubljana - Maribor, občina Braslovče, prevrnilo kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah, do prihoda reševalcev oskrbeli 5 poškodovanih oseb ter kasneje nudili pomoč reševalcem. Reševalci NMP Žalec, Celje in Velenje so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju, tri pa prepeljali v celjsko bolnišnico.

  • Ob 16.34 so v Spodnji Rečici, občina Rečica ob Savinji, gasilci PGD Rečica nudili pomoč reševalcem NMP Mozirje pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

  • Ob 15.45 je poletel helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik v Podvolovljek, občina Luče. V UKC Ljubljana je prepeljal poškodovano osebo. Gasilci PGD Luče zavarovali kraj pristanka helikopterja.

  • Ob 13.23 je v naselju Platinovec, občina Šmarje pri Jelšah, zagorela garaža in gospodarski objekt. Gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem, Šmarje pri Jelšah in Mestinje so omejili in pogasili požar in pregledali požarišče. V požaru je bila uničena garaža v izmeri 12 x 8 kvadratnih metro in gospodarski objekt v izmeri 14 x 8 kvadratnih metrov. Obveščene so bile pristojne službe. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information